JC Wickens Wines
2020 Natural Skin Fermented Chenin Blanc
REGION
Swartland
DRUVSORT
Chenin Blanc
JORDMÅN
Huvudsakligen granit.
VINMAKNING
Hela klasar krossas för den spontana alkoholjäsningen. 7 dagars skalkontakt innan press. Ligger på stora, äldre ekfat innan buteljering. Ofiltrerat och utan tillsatt svavel.
ALKOHOL
12%
2018 Rooi-Groen
REGION
Swartland
DRUVSORT
Sémillon Gris (naturlig mutation med rosa skal, uppstår till synes slumpmässigt på vissa - framförallt äldre vinrankor). I det här fallet har man selekterat muterade plantor via sticklingar och planterat en hel vingård med 100% Sémillon Gris.
JORDMÅN
Huvudsakligen granit.
VINMAKNING
Handskördade druvor som får jäsa spontant i flera separata batcher med varierande grad av skalkontakt - i genomsnitt 10 dagar till press - innan mognad på äldre franska ekfat i 10 månader,
ALKOHOL
13,5%
2017 Swerwer Red Blend
REGION
Swartland
DRUVSORT
Cinsault 50%, Grenache 42%, Tinta Barocca 8%
JORDMÅN
Huvudsakligen granit.
VINMAKNING
Cinsault och Grenache (planterade 1964 resp 1951) jäser tillsammans som krossade hela klasar på vildjästen. Tinta Barocca vinifieras separat och den slutgiltiga blenden mognar i 12 månader på stora, äldre ekfat. Ofiltrerat.
ALKOHOL
13,5%
OM JASPER WICKENS
Jasper Wickens är gift med vinodlaren Franziska Wickens, och det är tur både för honom och för oss.
Waterval Farm är en av de viktigaste vingårdarna i Swartland, och flera av Sydafrikas mest ansedda vinproducenter köper frukt härifrån till sina viner. Deras >20 ha stora domän är belägen på det för Swartland ikoniska granitberget Paardeberg, längst in i dalgången Siebritskloof, med Adi Badenhorst och David&Nadia Sadie som nära grannar.
Waterval Farm är också platsen där Jasper & Franziska bor, platsen där de gifte sig och även platsen där vinerna görs och lagras. Både vinproduktionen och arealen växer årligen med nya viner och nya planteringar. Med den förstfödde sonen James Barrys ankomst 2019, är framtiden säkrad även för fjärde generationens vinmakande.
2018 Swerwer Chenin Blanc
REGION
Swartland
DRUVSORT
Cinsault 50%, Grenache 42%, Tinta Barocca 8%
JORDMÅN
Huvudsakligen granit.
VINMAKNING
Cinsault och Grenache (planterade 1964 resp 1951) jäser tillsammans som krossade hela klasar på vildjästen. Tinta Barocca vinifieras separat och den slutgiltiga blenden mognar i 12 månader på stora, äldre ekfat. Ofiltrerat.
ALKOHOL
13,5%