Van Loggerenberg Wines
"Young Winemaker Of The Year"
Tim Atkin MW - South Africa Special Report 2018

Nya årgångar och viner i lager - uppdatering av hemsidan pågår!
2018 Breton
REGION
Stellenbosch
DRUVSORTER
Cabernet Franc 100%
VINMAKNING
Två olika vingårdslägen, som vinifieras med avstjälkad frukt respektive hela klasar. Den avstjälkade komponenten macereras ytterligare 2 veckor efter avslutad alkoholjäsning. Daglig pigéage varpå vinet blendas och buteljeras efter 10 månader på fransk ek.
ALKOHOL
13,5%
2018 Break a Leg Rosé
REGION
Paarl
DRUVSORT
Cinsault 100% från granitjordar rika på lera.
VINMAKNING
Druvorna skördas vid 3 separata tillfällen och avstjälkas. Kort skalkontakt och press till ståltank över natten. Jäsning, malolaktisk omvandling och mognadslagring på gamla ekfat i 8 månader.
ALKOHOL
12%
2018 Trust your Gut
REGION
Western Cape (Swartland, Stellenbosch, Paarl)
DRUVSORT
Chenin Blanc 100% från huvudsakligen granitjordar
VINMAKNING
100% hela druvklasar, vars pressjuice jäser spontant på tredje generationens franska ekfat. 10 månaders élevage med jästfällningen, utan batônnage. Genomgår inte malolaktisk omvandling.
ALKOHOL
13%
2018 Geronimo
REGION
Stellenbosch, Paarl
DRUVSORT
Cinsault 100% från granitjordar rika på lera.
VINMAKNING
Delvis hela klasar - spontan jäsning och daglig pigéage. 9 månader på äldre fransk ek.
ALKOHOL
13%
Van Loggerenberg Mixlåda
INNEHÅLLER 3 FLASKOR á 750 ML:
*
1 x 2017 Trust Your Gut Chenin Blanc
1 x 2017 Breton Cabernet Franc
1 x 2017 Geronimo Cinsaut
*
Trust Your Gut. Klingande ren Chenin Blanc med bra längd, len munkänsla, samt toner av fänkål och mogen persika.
*
Breton. Nervig Cab Franc med alla klassiska attribut. Slank och bärig, pepprig och mineralig. Dekantera ett par timmar i karaff,
eller lägg undan i upp till 10 år.
*
Geronimo. Cinsault; druvan som ständigt når nya höjder i Sydafrika. Här parfymerad och fräsch, men tätare än vanligt och med en häftig upplevelse av sälta i den runda munkänslan. Perfekt matvin!