Scions of Sinai

Bernhard Bredell är sjunde generationens vinmakare i familjen Bredell, och är född och uppvuxen på en vingård i Lower Helderberg, södra Stellenbosch. Här ägde familjen en gång vingårdarna fram till att föregående generation tvingades sälja markerna. Bernhard förvaltar nu sina egna - och vinrankornas - rötter genom att arrendera tillbaka en del av marken. Han tolkar växtplatserna lyhört och låter inte frukten stå i förgrunden och ta över intrycken. Naturlig vinmakning är ledstjärnan och den enda tillsatsen är lite svavel vid buteljering, ibland.

Atlantikas Bottle Shot.png

2019 Atlantikas

REGION

Stellenbosch (Lower Helderberg)
DRUVSORTER

Pinotage 100%

VINMAKNING

Manuell skörd vid önskad aromprofil och syranivå. Endast hela klasar, varav 20% fottrampas och resterande 80% läggs ovanpå för sk semi-kolsyrejäsning i öppna betongkar. Vinet vilar slutligen med jästfällningen i 7 månader på ståltank innan buteljering. Inget tillsatt svavel. 

ALKOHOL

11,5%

Restaurangsortiment
Nomadis%20Bottle%20Shot_edited.png

2019 Nomadis

REGION

Stellenbosch (Lower Helderberg)
DRUVSORTER

Cinsault 95%, Pinotage 5%

VINMAKNING

Pinotage genomgick semi-kolsyrejäsning med hela klasar. Även Cinsault fermenterade med hela klasar efter fottrampning. Efter 6 månader på jästfällningen i gamla ekfat, blendades vinet och buteljerades för hand med stöd av en halv smula sulfiter.

ALKOHOL

11,5%

Restaurangsortiment
Privatimport
Sen%CC%83or_Tallos_Bottle_Shot_edited.pn

2019 Señor Tallos

REGION

Western Cape (Stellenbosch, Swartberg)
DRUVSORTER

Chenin Blanc 60% (Stellenbosch), Grenache Blanc 40% (Swartberg)
JORDMÅN

Eroderad granit (Stellenbosch)

Glimmer- och lerskiffer (Swartberg)

VINMAKNING

De två druvsorterna fermenterade var för sig och pressades efter 28 dagars skalkontakt till femte årets barriques.

ALKOHOL

12%

Restaurangsortiment
Privatimport