Restless River

Hemel-en-Aarde

I en appellation mest känd för sina svalodlade Pinot och Chardonnay-viner med burgundisk förlaga - där odlar man på Restless River även Cabernet Sauvignon, som traditionellt sett behöver ordentligt med sol och värme för att nå full mognad. En lagom utmaning för familjen Wessels, som självsäkert levererar några av landets bästa viner på framförallt egna druvor. Vinet Wanderlust görs på lokalt köpta druvor och varje årgång innebär ett helt nytt vin där man utforskar olika druvsorter och vinmakningstekniker.

17 RR Ava Marie Front.png

2017 Ava Marie

REGION                     

Upper Hemel-en-Aarde Valley
DRUVSORT               

Chardonnay 100%
JORDMÅN                 

Granitderiverad jordmån, med ett tunt grus-skikt på djupare lerlager.
VINMAKNING

Hela klasar pressas och dras om till diverse stora franska ekfat

(5% nya) och amforor i italiensk terracotta. Efter den spontana jäsningen vilar vinet på jästfällningen i 11 månader och till slut på ståltank 3 månader innan buteljering.

ALKOHOL                 

13,5%

Restaurangsortiment
17 RR Le Luc Front.png

2017 Le Luc

REGION                     

Upper Hemel-en-Aarde Valley
DRUVSORT               

Pinot Noir 100%
JORDMÅN                 

Järnstensgrus och sandsten på djupare lager av granitlera
VINMAKNING           

En del av frukten avstjälkades och jäsningen skedde naturligt i öppna jäskar av ek. Efter korgpressning till franska ekfat (25% nya)

mognade vinet på jästfällningen i 11 månader samt ett par månader på ståltank innan buteljering.

ALKOHOL                 

13%

Restaurangsortiment
16 RR MR&D Front.png

2016 Main Rd & Dignity

REGION                     

Upper Hemel-en-Aarde Valley
DRUVSORT               

Cabernet Sauvignon 100%
JORDMÅN                 

Järnstensgrus och sandsten på djupare lager av granitlera

VINMAKNING           

Största delen avstjälkade druvor jäste naturligt i öppna jäskar av ek samt korgpressades till franska ekfat för 21 månaders mognadslagring på jästfällningen.

ALKOHOL                 

14%

Restaurangsortiment
18 RR Wanderlust Front.png

2018 Wanderlust

REGION                     

Hemel-en-Aarde Ridge
DRUVSORT               

Sauvignon Blanc 100%
JORDMÅN                 

Sandstensgrus på ett djupare lager av skifferlera
VINMAKNING           

Hela klasar genomgick 5 veckors kolsyrejäsning på rostfri ståltank, fottrampades sedan och korgpressades efter 3 dagars skalkontakt till gamla franska ekfat där alkoholjäsningen avslutades. Mognadslagring på jästfällningen i samma fat under 16 månader.

ALKOHOL                 

13,5%

Restaurangsortiment
Privatimport