top of page

Boschkloof / Ron Burgundy Wines

"Inconcessum persequor"

-

(latin) - "I pursue the unattainable"

Based on his family farm named Boschkloof, in the Polkadraai subregion of Stellenbosch and famous especially for their classical, master expressions of Syrah, winemaker Reenen Borman also makes stunning wines at side project Ron Burgundy Wines. Made from grapes sourced both locally and from the Montagu region in the Karoo, these wines are slightly more adventurous while very true both to their sites and their varieties. Proud to have Reenen on board!

Grenache bottle shot.jpg

2018 Kottabos Grenache Syrah

REGION                     

Stellenbosch (Polkadraai)
DRUVSORT               

Grenache 68% - Syrah 32%
JORDMÅN                 

Granit och lerjordar.
VINMAKNING           

Grenache: Hela klasar i öppna jäskar, 10 dagars urlakning efter jäsning. Pressas till äldre fransk ek för 10 månaders élevage.

Syrah: Avstjälkas före jäsning och élevage på ståltank i 10 månader.

ALKOHOL                 

13%

Restaurangsortiment
Kottabos-CB.png

2018 Kottabos Chenin Blanc

REGION                     

Stellenbosch (Polkadraai)
DRUVSORT               

Chenin Blanc 100%

JORDMÅN                 

Granit
VINMAKNING           

Spontan jäsning och 10 månaders mognadslagring på gamla ekfat tillsammans med jästfällningen.

ALKOHOL                 

13%

Restaurangsortiment
Privatimport
Chenin Verdelho 2016 bottle shot (002).jpg

2018 Patatsblanc

REGION                     

Western Cape

DRUVSORT               

Colombard 52%

Chenin Blanc 48%

JORDMÅN                 

Glimmerskiffer

VINMAKNING           

Pressade hela klasar. Jäsning, MLF och lagring på äldre fransk ek i

9 månader. Ingen batônnage.

ALKOHOL                 

13%

Restaurangsortiment
Privatimport
bottom of page